Disse små lækre protein-pandekager kan både spises som morgenmad, et mellemmåltid eller som dessert. De har et højt indhold af protein, og er derfor dejligt mættende. De kan dermed også være med til, at øge dit indtag af protein, hvis du har det i fokus. Der er ikke noget farligt eller unaturligt i proteinpulver, så du kan også sagtens servere protein-pandekager for dine børn. Jeg selv forkæler ofte min familie med disse herligheder til morgenmad i weekenden.
Forslag til topping
Det er kun fantasien der sætter grænser for topping. Men her er et par forslag:
- skyr, flydende honning og bær
- peanutbutter
- nutella
- bananskiver og kokosmel
- karamelsauce og hakkede nødder
- marmelade
Opskrift til ca. 20 stk.
4 modne bananer
6 æg
250 g hytteost 4,5%
100 g havregryn
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
100 g proteinpulver af valgfri slags (Min favorit er A taste of Vanilla fra Functional Nutrition)
Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde
Alle ingredienser kommes i en blender. Det hele blendes sammen til en lind og ensartet masse. Smelt lidt fedtstof på en pande, og kom dej på panden i små klatter, så pandekagerne får en diameter på 8-10 cm. Når de har fået en flot, mørk gylden farve, vendes de, og er færdige når de har fået en tilsvarende flot farve på den anden side.
Bliver alle dine protein-pandekager ikke spist, kan de sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter. På denne måde har du en lækker snack der hurtigt kan varmes og nydes med topping efter lyst. De er også lækre kolde i madpakken.